Húsvét az Isztrián
127140.00Ft/fő, 2...
Horvátország - Isztriai-félsziget - Pula
Indulás: 2025-04-18
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 3 éj
Útazonosító: 637198
Ajánlatkérés

További időpontok
2025-04-18 -tól 3 éj AJÁNLATKÉRÉS
2025-04-18 -tól 3 éj AJÁNLATKÉRÉS
2025-04-18 -tól 3 éj AJÁNLATKÉRÉS
2025-04-18 -tól 3 éj AJÁNLATKÉRÉS
2025-04-18 -tól 3 éj AJÁNLATKÉRÉS
2025-04-18 -tól 3 éj AJÁNLATKÉRÉS
PROGRAM LEÍRÁS

Leírás:

Horvátország egyik legcsodálatosabb része az Isztriai-félsziget: háromszög alakú formája, hangulatos tengerparti kisvárosai a régmúlt idők változatos történelmi kincseit őrzik. Bizánc, a Római Birodalom és az Osztrák Magyar Monarchia korából származó emlékek határtalan tárháza tárul elénk, ha ezt a csodás félszigetet választjuk utazásunk színhelyéül. A sziget belső részén inkább a hegyvidéki hangulat az uralkodó, míg a part közelében egymást érik a színtiszta vizű tengerparti sétányok, megannyi kikapcsolódási lehetőséget kínálva az ide látogatóknak.

Program:

1. nap: ZÁGRÁB, OPATIJA

Utunkat a kora reggeli órákban kezdjük meg, a foglaláskor egyeztetett helyszínről és időpontban. Indulás a kora reggeli órákban autóbusszal. Első megállónk Horvátország fővárosa, Zágráb. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk az óváros magyar vonatkozású emlékeivel. Megtekintjük a hangulatos Jellasics főteret, a Szent István katedrálist. Élvezzük az óváros és a várnegyed szépségét, nosztalgiázunk a történelem nagy eseményei között, hiszen nem csak a város alapítása fűződik magyar király nevéhez, hanem sok más tett is. Rövid szabadprogram után továbbindulunk a Kvarner-öböl pompás partjára, Opatijába, hogy szállásunk elfoglalása után egy kellemes sétát tegyünk a Lungomare sétányon, ahol maga Ferenc József és az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei is örömmel töltötték idejüket. Meglátogatjuk a néhai botanikus kertet, melyet mostanra mindenki által látogatható közparkká alakítottak, legeltetjük szemünket a Monarchia korát idéző építészeti remekeken, megcsodáljuk a kristálytiszta vízű tengerpartok és kikötők forgatagát. A város bebarangolása után folytatjuk utunkat szálláshelyünk felé.

Vacsora és szállásunk Opatijában lesz. 

2. nap: POREC, BELSŐ-ISZTRIA

Utasaink eldönthetik, hogy Opatija kis utcáiban, tengerparton sétáljanak vagy velünk tartanak az Isztirai-félsziget páratlan kulturális kincseinek feltérképezésén.

Fakultatív program: Első állomásunk Porec óvárosa, ahol megtekintjük a leírhatatlan szépségű, bizánci mozaikokkal díszített Euphrasius bazilikát, melyet méltán választottak meg az UNESCO világörökség részévé. A város letűnt korokat idéző utcácskáin barangolva, úgy érezhetjük, mintha visszatérnénk a római birodalom korába.

Amint kigyönyörködtük magunkat, indulunk Motovun erődvárosába, amit a helyi kisbusszal közelitünk meg. A város falai a Mirina folyó völgyében haladó kereskedelmi útvonalat voltak hivatott védeni, és a mai napig állnak, sőt a falakon sétálva lélegzetelállító látványban lehet részünk. Ha rajongunk a kulináris élvezetekért, itt megkóstolhatunk egy igazi különlegességet a szarvasgombás étkek sorából, de ha szeretnénk hazavinni belőlük, azt is megtehetjük, mert a helyiek számtalan különféle módon készítik el ezt a finomságot.

Az ízletes falatok után folytatjuk utunkat Hum városa felé, amit a világ legkisebb városaként jegyeznek, nem is csoda hiszen alig 20 fő lakja. A város felé kanyarogva az ősi horvát glagloita írással díszített emlékműveket figyelhetünk meg. A városkába érve olyan érzésünk lehet, mintha besétálnánk egy középkori film díszletei közé.

3. nap: ROVINJ, LIMSKI-FJORD, PULA 

Ezen a napon is lehetőségünk van választani a fakultatív autóbuszos kirándulás és a pihenés között.

Reggelink elfogyasztása után autóbuszunkkal meglátogatjuk a Limski-fjordot, mely 10 km hosszúságban, megközelítőleg 100 méter magas sziklafalakkal övezve kanyarog a szárazföld belseje felé. Rövid fotózkodás után folytatjuk utunkat Rovinj városa felé, melynek épületei hűen tükrözik a velencei uralom stílusjegyeit. A tengerbe nyúló földnyelven épült város legmagasabb pontja ad otthont Szent Eufémia templomának, mely a város védőszentjének szarkofágját őrzi, s melynek harangtornya a velencei Campanile mintájára készült. Folytatjuk utunkat Pula városa felé. A város már a római korban nagyon fontos helyszín volt, és jelentőségét az Osztrák Magyar Monarchia idejére csak növelte, hiszen haditengerészeti bázis működött itt. A hajdan volt amfiteátrum sétánk egyik meghatározó állomása lesz.

4. nap: TRAKOSTYÁN

Kiadós reggelink után elköszönünk az isztriai vidéktől, és megkezdjük utunkat Magyarország felé,  hazafelé megtekintjük a szlovén határ közelében található romantikus Trakostyáni várkastélyt, mely egy kúp formájú dombra épült, gazdag növényzetű park és egy tó veszi körül. Magas falaival, csipkés tornyaival és felvonóhídjával egy mesebeli kastély épülete vár itt ránk.

Érkezésünk az esti órákban várható.

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Szállás:

Hotel ISTRA*** *Opatija

 

Elhelyezés:

Kétágyas, saját fürdőszobás szobákban, melyben TV, wifi van.  Egy- és háromágyas szobák igényelhetők. 

 

Ellátás:

félpanziós ellátás büfé rendszerben

Fakultatív programok:

Belső-Isztria program (30.00 EUR)

Rovinj-Limski-fjord-Pula program (30.00 EUR)

Pulai Aréna belépő (10.00 EUR)

Motovun kisbusz (5.00 EUR)

Motovun erődfal (5.00 EUR)

Porecs-Euphrasius bazilika (10.00 EUR)

Trakostyán vár (7.00 EUR)

Indulási időpontok

2025-04-18

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok előtt, Dózsa György út 1 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozó: 07:20
  • Balatonlelle, MOL Marché benzinkút (M7 autópálya 137 km) 07:50
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút MOL benzinkút (Garay u. 15.) 09:05További érintett desztinációk: Horvátország - Isztriai-félsziget - Pula » Horvátország - Isztriai-félsziget - Rovinj


Ár tartalmazza:

- Utazás felsőkategóriás autóbusszal- Csoportkísérő idegenvezető- 3 éj szállást Opatijában, Hotel ISTRA***- félpanziós ellátás büfé rendszerben

- Utas és útlemondási biztositás 

Ár nem tartalmazza:

- Egyágyas felár: 26.000 Ft

- Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő

- idegenforgalmi adó 6 Eur/fő*

- Gyerekkedvezmény: 12 éves korig pótágyon 30 %

- Fakultatív Belső-Isztria program: 30 EUR/fő + belépők- Fakultatív Rovinj-Limski-fjord-Pula program: 30 EUR/fő + belépők- Pulai Arena (amfiteátrum): 10 Euro/fő Gyerek: 5 Euro/fő- Motovun kisbusz: 5 Euro/fő- Motovun erődfal: 5 Euro/fő

- Euphrasius bazilika (Porec):  10 Euro/fő Gyerek 5 Euro/fő

- Trakostyán vára 7 Euro/fő Gyerek: 4 Euro/fő

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

* kötelezően fizetendő 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás