Nyaralás az olasz Adrián gazdag...
204820.00Ft/fő, 2...
Olaszország - Közép - Adria - Valverde di Cesenatico
Indulás: 2024-07-25
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 6 éj
Útazonosító: 607094
Ajánlatkérés

További időpontok
2024-07-25 -tól 6 éj AJÁNLATKÉRÉS
2024-07-25 -tól 6 éj AJÁNLATKÉRÉS
2024-07-25 -tól 6 éj AJÁNLATKÉRÉS
2024-07-25 -tól 6 éj AJÁNLATKÉRÉS
2024-07-25 -tól 6 éj AJÁNLATKÉRÉS
2024-07-25 -tól 6 éj AJÁNLATKÉRÉS
PROGRAM LEÍRÁS

Leírás:

A olasz csizma keleti partján levő Cesenatico tengerpartja 7 km hosszú, mindig tiszta, homokos, lassan mélyülő, kisgyerekes családok számára is ideális. A 38 km-re lévő Rimini és a 23 km-re fekvő Riccione  számos kiváló, világszínvonalú aquaparkjai, vidámparkjai, és egyéb szórakoztató parkjai is lehetőséget adnak a kikapcsolódásra. Emellett rengeteg vidámpark, aquapark, San Marino és más csodás városok, kulturális lehetőségek közelsége teszi felejthetetlenné az itt eltöltött időt. A városból kiemelkedik (nem egészen szépsége, inkább magassága miatt) a Piazza Andrea Costán épített 120 méter magas felhőkarcoló, a grattacielo, amely Olaszország egyik legmagasabb épülete, és 2007-ig Európa 30 legmagasabb épülete között tartották számon.

Program:

1. nap: ELUTAZÁS, OLASZORSZÁG, KÖZÉP-ADRIAIndulás a kora reggeli órákban Olaszország felé, rövid pihenőket tartva Szlovénián keresztül haladunk. Érkezés Cesenatico-ba, a szálláshelyünkre az esti Órákban.2. nap: STRANDOLÁS, CESENATICOStrandolás, pihenés a tengerparton. Tengerpartjának szépsége magát Leonardo da Vincit és megihlette, aki vászonra álmodta a várost. Ma is leginkább aranyszínű finomhomokos tengerpartja és kristálytiszta vizű strandja miatt kedvelik a turisták. Délután autóbusszal átmegyünk Riminibe, ahol rövid városnézés keretében megismerkedünk a város nevezetességeivel.

3. nap: BOLOGNAA mai napon utasaink ismét választhatnak a tengerpart és az általunk szervezett félnapos fakultatív program közül.

Napunk első felét Bolognában töltjük, melyet a paloták városának is neveznek: sétánk során érintjük a Podesta Palotát, a Piazza Maggiore-t, a San Petronio Bazilikát, mely egyedülálló méreteivel a világ egyik leghatalmasabb templomának számít, az Archiginnasio-t, mely a régi egyetem épülete, végezetül a város központjában álló két ferde tornyot, a Garisenda-t és Asinelli-t.

Délután visszatérünk szálláshelyünkre, majd szabadprogram.4. nap: URBINO-MONTEGRIDOLFO-MONDAINO SAJT-, OLIVA- ÉS BORKOSTOLÁSAhogy már az előző napok gyakorlata mutatta, most is választhatnak utasaink, a csodás tengerparti pihenés és egy kulináris élvezetekkel tarkított lebilincselő gasztro-kikapcsolódás között.

Utunk első megállója Urbino festőien szép hegyi városkája lesz, melynek épületei, kanyargós utcácskái középkori hangulatot idéznek. A nem mindennapi látványt a Dózse Palota monumentális reneszánsz stílusban készült épülete, továbbá a város csúcspontján épült Albornoz erőd teszi igazán feledhetetlenné, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk a várost körülvevő dombságra.

Ezt követően folytatjuk utunkat Montegridolfo apró falucskájába, ahol nemcsak a kontinens egyik legfinomabb olívaolaját készítik, de itt található a tájegység egyik legszebb középkori kastélya is. A látnivalók megtekintése mellett, bepillantunk az olívaolaj gyártás ősi mesterségébe, kóstolunk és aki szeretne, természetesen vásárolhat is a minőségi termékekből.

Ezek után folytatjuk utunkat Mondianoba, ahol kellemes sétát teszünk a középkori városrészben, érintve a Várat, a Harangtornyot és a város elragadó 18. századi főterét. A városnézés után pedig megtekintjük az egyedülálló érlelési technikájáról híres sajtüzemet, ahol kóstolással egybekötött rövid túrát teszünk, melynek végén vásárolhatunk is a Formaggio di Fossa néven ismert, föld alatt érlelt sajtritkaságból. Ha már sajt akkor a bor sem maradhat el: kóstolhatunk a helyi borászok ajánlatában szereplő nedűkből, persze mindent csak óvatosan, mert igazán zamatos, de magas alkoholfokkal bíró borokat kínálnak.

5. nap: SAN MARINO - SAN LEOUtasaink választhatnak, hogy velünk tartanak-e egy informatív, fél napot felölelő városnézésre San Marino és San Leo városaiban, avagy Rimini tengerpartját veszi célba és pihenéssel, strandolással töltik a napot. Ha a kirándulás mellett döntenek, meglátogatunk, két hegytetőre épült, középkori emlékeket idéző káprázatos várost. Utunk első része a híres apró államba, San Marinoba vezet, ahol megtekintjük a Monte Titiano hegyre épült citadellát, a Kormányzói palotát, a Szent Ferenc templomot, a San Marino Bazilikát és a Főteret is. A látnivalók megtekintése után természetesen lesz lehetőség egy kis szabad programra és ajándék vásárlásra is a helyi boltok sokaságában.

Utunkat San Leo városában folytatjuk, melyre nyugalom és harmónia jellemző - a 12. századi katedrális vagy a 17. századbeli dóm is ezt sugallják. Legfőbb híressége a város felett épített erőd, a Fortezza di San Leo, mely még a múlt században is börtönként működött. Az erődből csodás kilátás nyílik a városra és a tájra egyaránt, lépcsőin gyalog felkapaszkodni pedig jó kis edzés. A nap hátralévő része a pihenésé és a feltöltődésé.6. nap: STRANDOLÁS

Strandolás, pihenés. Programlehetőségek a városkában:

Tengerészeti múzeum. Antiquarium Comunale e Museo della Marineria. Belépő: 5 euró/főMarco Pantani Múzeum. Cesenaticóban született a 2004-ben elhunyt híres profi kerékpáros, a Tour de France és Giro d'Italie győztes Marco Pantani. Atlantica vízipark Cesenatico strandján.

7.nap: CESENATICO-BUDAPESTReggeli után elköszönünk az olasz tengerparttól és megkezdjük utunkat hazánk felé, csak kisebb pihenőket tartunk és a késő esti órákban érjük el felszállási helyünket.

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Szállás:

Hotel Imperale-ban*** Családias szálloda Valverde of Cesenatico-ban található, csendes helyen, néhány lépésre a tendgerparttól.

https://www.imperialecesenatico.com/

 

Elhelyezés:

2 ágyas, pótágyazható szobában

szobák légkondicionálással és műholdas TV-vel rendelkeznek.

Ellátás:

svédasztalos reggeli

Fakultatív programok:

San Marino - San Leo kirándulás (40.00 EUR)

A két települést a 4. század elején a balkánról (Diocletianus keresztényüldözése elöl) idevándorló két kőműves alapította, Szent Marino és Szent Leo. Mindketten egy-egy sziklán telepedtek meg, azután abból fejlődött ki a két város, de történelmük másként alakult.San Marino a világ legrégebbi, ma is működő köztársasága: már 301 óta köztársaság! A Vatikánhoz hasonlóan egy enklávé, vagyis az egész állam egy másik ország területén belül van: teljes mértékben körülöleli Olaszország. 61 km2-es területével Európa 3. legkisebb állama - a Vatikánnál 139-szer, Monacónál 31-szer nagyobb (Budapest legnagyobb kerületének, a XVII. kerületnek a területét pedig mindössze 6 km2-el haladja meg).San Marino az országnak, és annak fővárosának is a neve. Az azonos nevű, a Monte Titano 749 méter magas csúcsán fekvő San Marino város az, ami leginkább érdeklődésre tart számot a miniállamban, és amely, a Monte Titanóval együtt a világörökség része. Ennek a résznek a területe mindössze 7 km2.San Marino egy tiszta, hangulatos, egyesek számára mesebelinek tűnő ország. Fővárosának városközpontjában jó néhány órát el lehet sétálgatni, és csodálni, többek között, a szép, rendkívül jó állapotban lévő régi épületet, kastélyt, vagy a gyönyörű kilátást. Elsősorban azok fogják tehát San Marinót érdekesnek találni, akik a történelmet, a hangulatot, a régi épületeket, és a kilátást kedvelik. Az idelátogatni számára nagy élmény. Keveredik itt a középkori, illetve, a sok boltnak és étteremnek köszönhetően, a nagyon is mai hangulat. Van, akinek olyan érzése van mintha visszament volna a középkorba, mások pedig úgy érezhetik, mintha egy film díszletei között sétálgatnának. Ugyanakkor, San Marino rendkívüli módon a turizmusra épülő hely, ahol sok turistával, és szuvenírbolttal találkozhatunk (melyek között azért sok érdekes, ill. furcsa is van, pl. számos fegyverbolt).San Leo-t kevesen ismerik, jobbára csak a helyiek, meg az a néhány ,,kultúrturista", aki Marche tartományba eldugott, érintetlen emlékek nyomában jön. A két hely szelleme egészen más, San Marinoban állandóan nagy a nyüzsgés, a turistaáradat mindent ellep és minden a butikokról meg a jó áron megvehető órákról, ékszerektől szól. Azért persze a várból gyönyörű a panoráma, ha vásárlás közben egy percre felemeljük a fejünket.

San Leo ellenben csendes, olyan, mintha a középkorból maradt volna itt. Hosszú, keskeny út visz fel a sziklára, és ahogy bejutunk a kapunk, olyan, mintha a középkorban találnánk magunkat. Közepén két gyönyörű templom van (a katedrális a 12. században, de 7. századi alapokra, a dóm szintén középkori alapokon a 17. században épült), két lépésnyire egymástól. Az egész felett pedig ott a fellegvár, ma múzeummá alakítva. Itt nyugodtan be lehet ülni akármelyik kávézóba, tömeg nem lesz sehol, és a turisták közül is inkább csak a hazaiak térnek be körülnézni.Ha erre jártok, mindkét helyre érdemes benézni, garantáltan más hangulat fogad San Marinoban mint San Leoban.Faklultatív program ára:

Urbino-Montegridolfo-Mondaino (35.00 EUR)

Faklultatív program ára:

Delfinarium (15.00 EUR)

Delfinek, a tengeri élet különféle lakói, rengeteg játék és számos érdekesség várja a látogatókat Olaszország igen kedvelt nyaralóhelyei, Rimini, Ravenna és Riccione környékén. Megmutatjuk, hogy hová érdemes ellátogatni a gyerekkel egy-egy félnapos program keretében.Az egész családnak maradandó élmény testközelben lenni a legjátékosabb vízi emlősökkel, bár mikor belépünk, enyhén szívszorító látványt nyújt az aprócska kör alakú medence, amiben hat delfin úszkál. A júniustól szeptemberig tartó időszakban naponta négy delfin show-t rendeznek, délután háromnegyed ötkor, hatkor, fél tízkor, sőt még este fél tizenegykor is. Rengeteg turistát vonz ez a látványosság.A show körülbelül háromnegyed órás, hat delfin és ugyanennyi idomár csillogtatja meg tehetségét különféle vidám zenék kíséretében. Ugrálnak, integetnek és labdáznak az állatokkal. Mindenképp olyan ruhába menjünk, amiért nem kár, ha vizes lesz, mert előfordulhat, hogy kapunk egy-egy adagot az ölünkbe. A műsor olaszul zajlik, a konferanszié meg sem kísérel más nyelven a közönséghez szólni, így aki nem beszéli a nyelvet, maximum találgathat, hogy miről is van éppen szó. Viszont egy-két játékba bevonják a közönséget, és néhány szerencsés kiválasztott kisgyereket is.Faklultatív program ára:

Bologna kirándulás (25.00 EUR)

Bolognát érdemes meglátogatni: a hangulatos város különleges nevezetességekkel, remek konyhával várja a turistákat. Olaszország 7. legnépesebb települését 384 ezren lakják. Már Kr. e. 1000-ben is éltek a területen. Bologna a világ legidősebb felsőoktatási intézményének a városa: az 1088-ban alapított bolognai egyetem öregebb a különböző források szerint valamikor 1096-1167 között alapított University of Oxfordnál is. Bologna máig egy egyetemi város, mely légkörét meghatározza. A diákok hozzájárulnak Bologna gazdag kulturális és szociális életéhez is. Számos koncert, fesztivál, színházi előadás vár a látogatókra - főleg nyaranta. A város fontos kulturális és művészeti központ.Bologna egyébként ráadásul az a város Olaszországban, ahol a statisztikák szerint a legjobb életminőség. Emellett kitűnő gasztronómiájáról, a híres bolognai konyháról, a la cucina Bologneséről is híres, amely egyáltalán nem csak a tésztáról szól. Bolognát Olaszország gasztronómiai központjának tartják, nagyon nehéz itt rosszat enni. A bolognaiak kitűnő alapanyagokból remek ételeket készítenek. Színházi és éjszakai életéről, tipikus tégla, terrakotta-tetejű épületeiről, valamint 1-2 különleges nevezetességéről is ismert a város, melyeket az alábbiakban bemutatunk.Bolognának megvan a magas varázsa, óvárosa nagyon jó és hangulatos. Bolognába látogatva egy középkori, a turisták által nem megszállt, csendesebb, de hangulatos, remek légkörű várost láthatunk, néhány érdekes, különleges, néha igen furcsa nevezetességgel. A város középkori része nem annyira nagy, látnivalói egy nap alatt megnézhetők.Faklultatív program ára:

Indulási időpontok

2024-07-25

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől., Dózsa György út 1 Találkozó: 05.40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozó: 07:20
  • Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró 07:30
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút MOL benzinkút (Garay u. 15.) 09:15További érintett desztinációk: Olaszország - Közép - Adria - Valverde di Cesenatico » Olaszország - Közép - Adria - Valverde di Cesenatico » Olaszország - Körutazás Olaszországban - Körutazás Olaszországban


Ár tartalmazza:

Utazás felsőkategóriás autóbusszal- Csoportkísérő idegenvezető- 6 éj szállás 2-3 ágyas szobákban 3* szállodában- svédasztalos reggeli

- utas- és útlemondási biztosítás

Ár nem tartalmazza:

- Egyágyas felár 45.000 Ft/fő

- fakultatív 6 vacsora 48.000 Ft/fő, gyereknek 12 év alatt 34.000 Ft/fő

- gyerekedvezmény pótágyon 3-14 éves korig 20 %

2,5% útlemondási biztosítás utasbiztosítás együttes megkötésével érvényes

- Üléshely felár: 3.000 Ft/fő- Idegenforgalmi adó: 15 EUR/fő*- Strandszervíz: kb. 15 EUR / nap (1 napernyő + 2 nyugágy)- Fakultatív San Marino - San Leo: 40 EUR/fő + belépőjegy- Fakultatív Urbino-Montegridolfo-Mondaino: 35 EUR/fő + belépőjegy- Fakultatív Bologna: 25 EUR/fő + belépőjegy

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. A *-gal megjelölt tételek kötelezően fizetendők.  

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk

Hírlevél feliratkozás