Varázslatos Itália
181260.00Ft/fő, 2...
Olaszország - Körutazás Olaszországban - Körutazás Olaszországban
Indulás: 2024-11-01
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 5 éj
Útazonosító: 587132
Ajánlatkérés

További időpontok
2024-11-01 -tól 5 éj AJÁNLATKÉRÉS
2024-11-01 -tól 5 éj AJÁNLATKÉRÉS
2024-11-01 -tól 5 éj AJÁNLATKÉRÉS
2024-11-01 -tól 5 éj AJÁNLATKÉRÉS
2024-11-01 -tól 5 éj AJÁNLATKÉRÉS
2024-11-01 -tól 5 éj AJÁNLATKÉRÉS
PROGRAM LEÍRÁS

Leírás:

Itália egyedi varázsát építészeti, kulturális értékeit rejtegeti az utazás. Kalandos felfedezésünk részeként megtekinthetjük az időszámításunk kezdetén megkövesedett Pompei városát, felfedezhetjük az antik Róma ókori kincseit, megismerhetjük a lagúnák világában rejtőző legendás Velence hangulatát, reneszánsz ékszerdobozaként emlegetett Szent Márk terét. S ha mindez nem lenne elegendő a déli, mediterrán életérzést rejtő Nápoly és az északi, toszkán kulturális központ Firenze színesíti még a programot, amely egészen biztosan maradandó élményt jelent majd!

Program:

 1. nap: VELENCE

A foglalás során megjelölt felszállási helyszínről és időpontban indulunk el az utazási iroda autóbuszaival, a reggeli órákban. Rövid megállókat tartva folyamatosan utazunk Olaszország felé. Behajózunk Velence városába, majd idegenvezetőnk izgalmas előadása közben megismerhetjük a lagúnák világát a Szent Márk teret és épületeit. Velence városában fakultatív vacsorára lesz lehetőség, hogy az esti város hangulatát is élvezhessük. Szállás Velence környékén.

 2. nap: FERRARA, RÓMA

Reggelit követően Ferrara városba érkezünk, melynek műemlékekben gazdag óvárosában rövid sétát teszünk, többek között megtekintjük Castello Estense-t. Folytatjuk utazásunkat és elfoglaljuk szállásunkat Róma mellett.

3. nap: RÓMA: SZENT PÉTER BAZILIKA, VATIKÁNI MÚZEUM, SIXTUSI KÁPOLNA, ANGYALVÁR

Reggeli után a kereszténység központját ismerhetjük meg "Róma rejtett értékei" program keretében (Belépőjegyek előzetes megvásárlásának kötelezettsége miatt kérjük, hogy a jelentkezéssel egy időben jelezzék részvételi szándékukat! A helyi idegenvezetővel történő városnézés csak és kizárólag a fakultatív programok választása esetén igénybevehető!), részben helyi közlekedéssel, helyi idegenvezetővel. A város nevezetességei közül elsőként a Vatikán látnivalóival ismerkedünk.

A Szent Péter tér a Bazilikával, Vatikáni múzeum, amely magában foglalja a Sixtus Kápolnát Michelangelo gyönyörű freskó sorozatával. A továbbiakban haladunk a Tiberis folyó mellett, az Angyalvárhoz és megismerkedünk a barokk Róma szépségeivel. Szállás Róma mellett.

4. nap: NÁPOLY, POMPEI      

Reggeli után ,,Nápoly-Pompei" fakultatív program keretében tehetnek kirándulók látogatást a nápolyi öbölbe ahol hamisítatlan dél-olasz hangulat fogadja a látogatót. Az egykori ókori élet mindennapjai elevenednek meg a látogató számára a Vezúv kitörésekor megkövesedett egykori Pompeiben, amely korának virágzó kikötővárosaként volt ismert. Ezt követően félnapos városlátogatásnak lehetünk részesei Nápolyban, amely történelmi belvárosa joggal került fel 1995-ben az UNESCO Világörökségi listájára. Eközben megtekintjük a nápolyi Királyi palotát, az Umberto Galériát a San Carlo Operaházat az Anjou-erődöt és a hosszú földnyelven tengerbe nyúló Tojásvárat. Rómába tartó utunk során a Tirrén-tenger fölött lenyugvó nap látványában gyönyörködhetünk.  Szállás Róma mellett.

5. nap: RÓMA: COLOSSEUM, FORUM ROMANUM, CAPITOLIUM TÉR

Reggeli után ,,Róma az örök város" program keretében folytatjuk az ismerkedést a várossal (Belépőjegyek előzetes megvásárlásának kötelezettsége miatt kérjük, hogy a jelentkezéssel egy időben jelezzék részvételi szándékukat! A helyi idegenvezetővel történő városnézés csak és kizárólag a fakultatív programok választása esetén igénybe vehető!), részben helyi közlekedéssel, helyi idegenvezetővel - Colosseum (kívülről) Forum Romanum, Palatinus, Capitoliumi tér, Piazza Venezia, II. Victor Emmanuel emlékmű. Délután elindulunk vissza észak felé, szálláshelyünkre, mely Firenze környékén lesz.

6. nap: FIRENZE, HAZAUTAZÁS

Reggelit követően szálláshelyünket elhagyva Firenze méltán híres városába folytatjuk utunkat, amely programunk utolsó állomása. Toszkána regionális fővárosa az Arno-folyó partján fekszik és századokon át a Medici család uralta, számtalan látnivalót hagyva az utókorra. Rövid városnézésünk során kívülről megtekintjük a Dante szülőházát, a Dómot, a Keresztelőkápolnát, a Piazza della Signoria és kívülről az Uffizi képtárat. Sajnos utunk végéhez érkeztünk és hazaindulunk Magyarországra. Folyamatos utazást követően hazaérkezés az késő éjszakai órákban.

A legtöbb olasz nagyvárosban, így Rómába is a turistabuszok alapesetben nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe. A közlekedést helyi járatokkal oldjuk meg, mellyekkel kényelmesebb felfedezni a fővárost.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal 

Szállás:

Szállás: 3 csillagos szállodákban1 éj Velence környékén3 éj Róma környékén1 éj Firenze környékén

 

Elhelyezés:

2 ágyas, fürdőszobás standard szobákban, egyágyas szoba felár ellenében kérhető

Ellátás:

Reggelis ellátás (fakultatív vacsora befizethető)

Fakultatív programok:

Gondolázás Velencében (30.00 EUR)

Mielőtt a hidakat megépítették, a gondola nélkülözhetetlen közlekedési és szállítási eszköz volt Velencében. Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják.Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található. A legnagyobb a Szent Márk téren, de Akadémia híd lábánál, Rialtó hídnál, az vasútállomásnál, és a Piazzale Románál is beülhetünk egy gondolába. A gondolások általában ugyan azon a helyen állomásoznak egész életükben.Minimális létszám 5 fő!  Időtartam: kb 30-35 percNem privát túra. A hajóban 5 utas ül egy időben, és a gondolákat 5 főnként tudjuk indítani.

Privát túra igényelhető (1-5 fő részére): 125 EUR / gondola. Gyermekeknek nincs külön tarifa, felnőtt áron utazhatnak .6 éves kor alatt is minden gyermeknek ülnie kell a hajóban külön ülésen.A program ára: 

Velencei fakultatív vacsora (25.00 EUR)

Velence nem más, mint a vékony, ropogós pizzákba, olasz tésztákba, kis szendvicskékbe és narancsszínű Aperol spritzekbe burkolt tökéletes csábítás.

Velence gasztronómiája hűen tükrözi népe múltját és jellemét. Az eredeti és ízletes helyi gasztronómia egy nagy nemzetéről mesél, a változatos fogások pedig, amelyekben az ellentétes ízek, az édes és a sós harmonikusan kiegészítik egymást, a tengeri kereskedelem folytán Velencében találkozó különböző kultúrák, a Kelet és a Nyugat, Észak és Dél keveredését juttatják eszünkbe.

3 fogásos tradícionális menü vacsoránkat Velencében, a Dózse Palota környékén fogyasztjuk el. A menüben lehet választani halas, illetve húsos ételt is. 

A létszám pontos előrejelzése miatt kérjük, jelezzék előre részvételi szándékukat a vacsorán. Megrendelés után a vacsorát a helyszínen visszamondani már nem tudjuk, így a program árát az idegenvezető be fogja szedni a buszon. Esetleges lemondási szándékukat az indulást megelőző 3 napig tudjuk elfogadni. 

Nápoly-Pompei kirándulás (45.00 EUR)

,,Nápoly-Pompei" fakultatív keretében tehetnek kirándulók látogatást a nápolyi öbölbe ahol hamisítatlan dél-olasz hangulat fogadja a látogatót. Az egykori ókori élet mindennapjai elevenednek meg a látogató számára a Vezúv kitörésekor megkövesedett egykori Pompeiben, amely korának virágzó kikötővárosaként volt ismert. Ezt követően félnapos városlátogatásnak lehetünk részesei Nápolyban, amely történelmi belvárosa joggal került fel 1995-ben az UNESCO Világörökségi listájára. Eközben megtekintjük a nápolyi Királyi palotát, az Umberto Galériát a San Carlo Operaházat az Anjou-erődöt és a hosszú földnyelven tengerbe nyúló Tojásvárat. Rómába tartó utunk során a Tirrén-tenger fölött lenyugvó nap látványában gyönyörködhetünk.

Róma az örök város" (50.00 EUR)

Róma rejtett értékei (60.00 EUR)

Indulási időpontok

2024-11-01

 • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Találkozó: 04.40
 • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 05:20
 • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
 • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozó: 06:20
 • Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró Találkozás 06:45
 • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 08:10További érintett desztinációk: Olaszország - Körutazás Olaszországban - Körutazás Olaszországban » Olaszország - Észak-Adria - Velence » Olaszország - Észak-Olaszország - Ferrara » Olaszország - Róma és környéke - Róma » Olaszország - Dél-Olaszország - Nápoly » Olaszország - Toszkána és környéke - Firenze és környéke


Ár tartalmazza:

 • - Autóbuszos utazást a leírt útvonalon
 • - Elhelyezést 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas szobákban
 • - Reggelis ellátást 
 • - Csoportkísérő idegenvezetőt
 • - Magyar nyelvű helyi idegenvezetőt
 • - VOX készülék
 • - utas- és útlemondási biztosítás

Ár nem tartalmazza:

 • - 4 fakultatív vacsora 32.000.- Ft/fő/hét
 • - Egyágyas felár 45.000.- Ft* egy utas esetén
 • - üléshelyválasztási felár 3.000 Ft/fő

Helyben fizetendő:

 • - idegenforgalmi adó 30 EUR/fő*
 • - fakultatív ,,Gondolázás Velencében" 30 EUR/fő
 • - fakultatív Velencei vacsora 25 EUR/fő
 • - Velencei behajózás 35 EUR/fő*
 • - Velencei behajtás+parkolás+városi illeték 15 EUR/fő*
 • - ,,Róma az örök város" belépő a Colosseumba, városnézés helyi idegenvezetővel 50 EUR/fő, diáknak és gyereknek 25 EUR/fő
 • - "Nápoly-Pompei" fakultatív program helyi idegenvezetővel, 45 EUR/fő
 • - ,,Róma rejtett értékei", városnézés Vatikán belépővel, helyi idegenvezetővel: 60 EUR/fő
 • - Firenze behajtás 12 EUR/fő*
 • Róma tömegközlekedés napi jegy kb. 7 euro/fő.

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

FONTOS: Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

A városnézések során tömegközlekedést veszünk igénybe.

* A fakultatív programokon a részvétel nem kötelező,  foglalásakor kérjük előre jelezni szándékukat, csak nekik tudjuk biztosítani a résztvételét a programokon. Nem jelentkező utasoknál a helyi idegenvezetővel történő városnézésen nem tudnak részt venni. Megértésüket köszönjük!

Hírlevél feliratkozás