Bledi-tó és Ljubljana
45500.00Ft/fő, 2F
Szlovénia - Szlovén hegyvidék - Bled
Indulás: 2020-07-16
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Szobatípus: Kétágyas szoba, Debrecenből
Utazás módja: Busz
Időtartam: 2 éj
Útazonosító: 471053
Ajánlatkérés

További időpontok
2020-07-16 -tól 2 éj AJÁNLATKÉRÉS
2020-07-16 -tól 2 éj AJÁNLATKÉRÉS
2020-07-16 -tól 2 éj AJÁNLATKÉRÉS
2020-10-15 -tól 2 éj AJÁNLATKÉRÉS
2020-10-15 -tól 2 éj AJÁNLATKÉRÉS
2020-10-15 -tól 2 éj AJÁNLATKÉRÉS
PROGRAM LEÍRÁS

Bledi-tó és Ljubljana

Szlovénia

 

A Bledi-tó Szlovénia második legnagyobb tava a Júlia-Alpokban, festői környezetben, hegyekkel és erdőkkel körülvéve. Gleccserek formálták, morénák veszik körül. Glaciális és tektonikus eredetű. Népszerű idegenforgalmi célpont.

 

2020.április 10 - 12. (Húsvét)
július 16 - 18.
október 15 - 17.
3 nap  /2 éj

 

Csatlakozási lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 és M70 autópálya pihenői.

 

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - Budapest - Ljubljana - Bled (Szlovénia)
Indulás a kora hajnali órákban. Utazás Szlovénián át rövid pihenőkkel.  Érkezés Közép - Európa egyik legfiatalabb fővárosába, Ljubljanába. Ismerkedünk a gyönyörű óvárossal, szép régi épületekkel, modern csodákkal. Egyik ilyen modern csoda a Fellegvárba felvivő üvegkocka sikló, mellyel felérkezünk a várhoz. A várban különböző tárlatok, virtuális kiállítások, gyógynövény galéria, kovácsműhely, borospince található. A második nevezetesség a Sárkányos-híd, mely az óvárosba vezet. Itt megtekintjük a XV. századi városházát, a püspöki palotát, a barokk székesegyházat és a barokk palotákat. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat a mélykék vizű, képeslap szépségű Bledi-tóhoz.Ezt a türkizkék tavat gleccser vájta, termálforrás táplálja. Séta a tó körül. Fakultatív program keretében pletnával áthajózhatunk a tó közepén álló Mária Mennybemenetele templomhoz. Szintén a szigeten van a legendás ,,kívánságot teljesítő harang". Este szállás elfoglalása Bled környékén (2 éj), vacsora.

 

2. nap: Bohinji-tó - Savica-vízesés
Reggeli után elindulunk a Júliai-Alpok szívébe a csodálatos természeti környezetben, meredek sziklafalak között fekvő Bohinji-tóhoz. ,,Amikor Isten befejezte a világ megalkotását, rájött, hogy megfeledkezett egy kis embercsoportról, akik csendben várták Isten munkájának befejeztét. Ezért hálául nekik ajándékozta a világ legszebb helyét, melyet az emberek - Isten szláv nevéből (Boh) - Bohinjnak neveztek el." Séta a tó körül. Itt láthatjuk a híres ,,Aranyszarv kecskebakot" és a Keresztelő Szent János templomot. A bátrabbakkal tovább indulunk a tó másik végén fekvő Ukancba. Innen közel 500 erdei lépcsőfokon felkapaszkodva érjük el a közel 70 méter magas Savica-vízesést, mely a Sava Bohinjka-folyó forrása. Felvonóval feljuthatunk az 1535m magas Vogel-csúcsra, ahonnan pompás kilátás nyílik a Júliai-Alpokra. Este szállás elfoglalása, vacsora.

 

3. nap: Vintgár-szurdok - Trojane - Budapest - Nyíregyháza - Debrecen
Reggeli után egy mesés természeti környezetbe, aVintgar-szurdokhoz kirándulunk. Az igazán látványos, könnyen bejárható szurdok 1600 m hosszú és helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog. A szurdok Szlovénia legnépszerűbb természeti jellegzetessége és Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga. Itt fából épített járdák és hidak segítenek a közlekedésben. Hazaindulás, útközben rövid pihenő Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a hely specialitását, a híres és ízes óriásfánkot. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 45.500 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:
- nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal
- 2 éjszakai szállás Bled környékén 3* szállodában

 

A részvételi díj nem tartalmazza:
- Félpanzió: 8.500 Ft (2 reggeli + 2 vacsora)
(a program félpanzióval foglalható)
- Belépők és járulékos költségek: kb. 100 euró/fő (helyszínen fizetendő)

- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)

 

Minimum létszám: 35 fő.

Egyágyas felár: 15.900 Ft / fő
További érintett desztinációk: Szlovénia - Szlovén hegyvidék - Bled


Hírlevél feliratkozás