Umbria csodás tájain...
159900.00Ft/fő...
Olaszország - Szicília - Sant` Alessio
Indulás: 2024-10-19
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Választható
Szobatípus: Társítható
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 4 éj
Útazonosító: 470352
Ajánlatkérés
További időpontok
(!)2024-10-19 -tól 4 éj AJÁNLATKÉRÉS
(!)2024-10-19 -tól 4 éj AJÁNLATKÉRÉS
(!)2024-10-19 -tól 4 éj AJÁNLATKÉRÉS
(!)2024-10-19 -tól 4 éj AJÁNLATKÉRÉS
(!)2024-10-19 -tól 4 éj AJÁNLATKÉRÉS
(!)2024-10-19 -tól 4 éj AJÁNLATKÉRÉS
PROGRAM LEÍRÁS

Rövid ismertető: SLÁGER AJÁNLAT!
Utazásunk során felejthetetlen élményeket halmozunk, betekintést nyerünk Toszkána elragadó látnivalóiba, Umbria fantasztikus műemlékeibe. Assisi Szent Ferenc nyomán lenyűgöző katedrálisok, templomok világában kalandozunk, valamint csodás virágözönnel borított terek, erkélyek, vízesések és természeti szépségek körítésével a környék gasztronómiai és kézműves életébe is betekintést nyerünk. A kulturális programok mellett ellátogatunk a festői Perugia városába, mely messze földön híres, októberi csokoládéfesztiválja nem csak az édesszájúaknak nyújt egyedülálló élményt, a művészek a fesztivál alatt hatalmas csokiszobrokat készítenek. Az édesszájúak igazi csokoládéparadicsoma, ne hagyja ki! Megcsodáljuk a középkori, meseszerű Spello-t, a fennséges Assisi-t, és a zamatos borokat rejtő Montepulciano-t. 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 4 éjszaka hotel  4* Chianciano Terme (La Grotta vélemény 3*+)
A standard szálloda kellemes elhelyezést biztosít. Szobák: 2 ágyas (pótágyazható), fürdőszoba, TV-vel felszereltek. Szolgáltatások: étterem, bár, recepció.

Ellátás (krt): reggeli, felár ellenében 3 fogásos vacsora (ajánlott)

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes: Budapest (BOK csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 5 nap/4 éj
2024. október 19-23.    (szombat-szerda)       Ünnep   CSokoládé fesztivál  

Műsor:
KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK:
CSOKOLÁDÉFESZTIVÁL:  ITT! és  ITT!

1. nap: Budapest - Chianciano Terme
Elutazás Budapestről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid megállókkal Szlovénián keresztül. Érkezés szálláshelyünkre az esti órákban.

2. nap: Assisi - Spello  
Reggeli után egy igazán sokszínű fakultatív program veszi kezdetét.
Elsőként a ferences rend megalapítójának, Szent Ferencnek a városába, a műemlékekben gazdag Világörökség részévé nyilvánított,
fenséges Assisi -be indulunk, ahol megismerjük Assisi Szent Ferenc életének csodás útját. Ellátogatunk a lélegzetelállító Bazilikába (Santa Maria degli Angeli), a Szent sírjához, és a hozzá tartozó, fantasztikus, többemeletes árkádsorra épített nagy ferences kolostor épületébe és altemplomába, a San Rufino katedrálishoz és a város fölé emelkedő dombon található Rocca Maggiore erődhöz is. Innen gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környékre. Barangolunk a rengeteg régi kis lakóház és kedves palota között, majd továbbutazunk a festő Spello -ba, a virágok városába. A Santa Maria Maggiore templom megtekintése után a város építészetével és hangulatos keskeny utcákkal kápráztat el. Kedvükre bolyonghatnak a belváros főterén, vagy sétát tehetnek az ódon, szűk utcácskákban.Ár: 35 EUR/fő)

3. nap: Gubbio - Perugia/ csokoládéfesztivál
Pihenés, vagy fakultatív kirándulás: Elsőként a festői hegy oldalában megbújó Gubbio városkában barangolunk. A girbe-gurba utcák közepén tornyosodik a lenyűgöző, hihetetlenül magas középkori felhőkarcoló, a Palazzo dei Consoli. Utunk Perugia -ba vezet, ahol megnézzük a  fenséges San Lorenzo Dómot, a lenyűgöző Fontana Maggiore reneszánsz szökőkutat, a Városházát, a Palazzo dei Priori-t., sétálunk csodálatos középkori keskeny utcáin, és ámulunk a festői kilátáson, letekintve a  festői völgyre. Városnézés után hab a tortán, hogy részt veszünk Európa legnagyobb édesség-ünnepén, a hangulatos csokoládé-fesztiválon, ahol kedvünkre kóstolgathatunk az ízletes csemegékből..Az utcákat árusok lepik el, mi pedig megnézhetjük azt is, hogy milyen művészettel készítik a vonzó, apró csodákat, finomságokat, elképesztő csokoládé-szobrokat és szökőkutakat. Ami jó hír: mindent meg is kóstolhatunk. Tartson velünk egy édes bűnbeesésre Perugia-ba!  (Ár: 35 Eur/fő)

4.nap: Chianciano Terme  - Bagni San Filippo/Saturnia hőforrás (fürdőzés) - Montepulciano
Pihenés, vagy fakultatív kirándulás: Montepulciano középkori hangulatú, festői, kis utcákkal tagolt városába érkezve gyalogosan fedezzük fel a gyönyörű toszkán vidék egyik legvonzóbb települését, mely filmforgatások híres helyszíne. Egy kialudt vulkán oldal katlanában fekszik, ennek köszönhető messze földön híres bora, a Vino Nobile. Reneszánsz épületei, templomai, évszázadok történetét mesélik. Egy hangulatos családi pincészetben ízelítőt kaphatunk a helyi borokból. Földalatti, ódon folyosóin gigantikus boroshordók ejtenek ámulatba. Sikátoros kis utcákon, kézművesek utcáján sétálunk szabadidőben, így benézhetünk a környék legrégebbi kávézójába, a Caffé Poliziano-ba, amelynek teraszáról lélegzetelállító panoráma nyílik a toszkán dombokra. Bagni San Filippo az úticélunk, mely egyike Toszkána legkülönlegesebb természetes fürdőhelyeinek. A vulkáni hegy és a természet erői által alkotott, természetes termálvizes medencék és képződmények látványával bűvöl el minket. A kellemes környezetben jó idő esetén meleg vizes fürdőzési lehetőség. Figyelem! Amennyiben a szárazság miatt a víz mennyisége, vagy a környezet útviszonya nem teszi lehetővé az egyszerű odajutást, vagy fürdőzést, utunk az egyik legkülönlegesebb látványt nyújtó, több ezer éves múltra tekintő Saturnia hőforráshoz vezet. A fürdőt már a rómaiak idejében is említik az írásos emlékek, később pedig a középkorban is rendszeresen használták. Megmártózunk a sziklákon lezúduló, természetes kőkádakban gőzölgő forrás kb. 36 fokos vízében és élvezhetjük a víz gyógyító-és masszírozó hatását, és a környező táj szépségében gyönyörködve lazítunk..(Ár:35 EUR) 

5.nap:  Chianciano Terme - Cortona (Napsütötte Toszkána) - Budapest Hazaindulás Budapestre, folyamatos utazással, megállókkal. Pihenésképpen először még megállunk Cortona  középkori, hangulatos városában, mely a Napsütötte Toszkána című film szintere. Az etruszk falakkal körbevett festői város egy csodás helyen található. Sétáljunk a keskeny utcákon, megnézzük a kiemelkedő látnivalókat, a bájos település szép templomait és tereit. Hazaérkezés a késő esti órákban.




További érintett desztinációk: Olaszország - Szicília - Sant` Alessio » Olaszország - Umbria - » Olaszország - Toszkána és környéke - Toszkána » Olaszország - Észak-Olaszország - Assisi » Olaszország - Umbria - Perugia » Olaszország - Toszkána és környéke - Chianciano Terme » Olaszország - Toszkána és környéke - Cortona » Olaszország - Toszkána és környéke - Montepulciano

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki! 

Umbria és Toszkána Gyöngyszemei - Csokoládéfesztivállal  2024  5 nap/4 éj reggelivel

ELŐFOGLALÁSI ÁR-VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES

Időpont Részvételi díj 
10.19-10.23. 159 900 Ft (410 €)

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas társítással!
Egyágyas felár (társítás nélkül): 34 900 Ft/fő (89 €)
Vacsora felár:  29 900 Ft/fő (77€) 
Audio guide: 2 750 Ft/fő/tartózkodás (7€)

Kedvezmények: 3.ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból

Felárak és belépők:

Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő) :
- Assisi - Spello                                                    35 Eur/fő
- Chianchiano Terme- Saturnia- Montepulciano: 35 Eur/fő
- Gubbio - Peruggia                                             35 Eur/fő

Belépők ára:
-  Assisi/St. Francesco templom:kb.                                    kb 10 Eur/fő
- Perugia- Eurochoclate                                                     kb.12-15 Eur/fő
- Perugia mini metró                                                           kb. 5 Eur/fő
- Spello - Baglioni kápolna                                                 kb. 3 Eur/fő
                       
Üdülőhelyi díj és regisztraciós díj: 15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő) 

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.
A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Hírlevél feliratkozás