Toszkána-Firenze-Ligúria...
Olaszország - Ligur - tenger - Liguria
Indulás:
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Választható
Szobatípus:
Utazás módja: Busszal
Időtartam: éj
Útazonosító: 466405
További időpontok
PROGRAM LEÍRÁS

SLÁGER AJÁNLAT
Mindenki tudja, hogy az olasz kézműves fagyi világhírű. A fagylalt készítésének három nagy fellegvára van Olaszországban, közülük az egyik Toszkána. Jöjjenek velünk, gyönyörködjenek a fantasztikus kulturális látnivalókban, és kóstolják meg a hamisítatlan olasz ízeket Firenzében, ahol minden alkalommal megrendezésre kerül a Gelato fesztivál is. Ha velünk tartanak, bepillantást nyerhetnek egy fagyikészítő cukrászda mindennapjaiba, mindeközben gyönyörködhetnek a toszkán vidéki városok látnivalóiban és a környező tájak szépségeiben is, majd rövid kitérőt teszünk a híres Ligúr-tengerparti szakasz két varázslatos, elegáns településére.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3 éj szálloda*** Montecatini Terme-ben

Ellátás: kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió (3 fogásos menüvacsora)

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes : Budapest (BOk Csarnok és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa 

Időpontok: 4 nap/ 3 éjszaka 

2022.08.04-08.07. (csütörtök-vasárnap)

Műsor:

KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK: Firenze csodái: ITT! Rapallo-Portofino legjava: ITT! 

1. nap: Budapest - Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane-ban és megkóstoljuk a híres pékség különlegességeit, a hatalmas szlovén szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben található, így lehetőség lesz fotószünetet is tartani. Érkezés Montecatinibe az esti órákban. Szállás elfoglalása. Az érkezés függvényében, ha időnk engedi, idegenvezetőnk elkíséri Önöket felvonóval Montecatini Alto bájos, ódon városkájába. 

2. nap: Firenze fagylaltozással
A mai napon a lélegzetelállító kultúrát, az építészetet a fagyi bűvöletével ötvözzük.
Reggeli után elutazunk Toszkána székhelyére, kulturális központjába, az Arno folyó partján található Firenzébe. ( Ár: 10 EUR/fő). Gyalogos városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megtekinthetjük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot, a Dóm tér nevezetességeit és a híres Ponte Vecchio-t. A városnézés után szabadprogram, vagy látogatás egy helyi fagylaltkészítő műhelybe, ahol egy rövid program keretében elmélyedhetnek a fagyi készítésének rejtelmeiben és kóstolót kapnak az ott készített, egyedi ízekből is! Aki kóstolta az itt készített finomságokat, az nem csodálkozik, hogy egész nap hosszú sor áll az üzlet előtt! A délutánt szabadidővel zárjuk, vagy fakultatív program keretén belül megcsodálhatják az Uffizi képtár (Ár: 55 EUR/fő magyar tárlatvezetéssel) remekműveit. A részvételi szándékot foglaláskor előre kérjük jelezni).

3. nap: Rapallo - Portofino/hajókirándulás

Reggeli után szabadprogram, vagy egész napos fakultatív kirándulás a Ligúr-tengerpart legelragadóbb szakaszára  (Ár hajójeggyel: 40 EUR/fő). Utunk elsőként a festői Rapallo kisvárosába vezet, ahol rövid szabadidő áll a rendelkezésünkre, miután megnéztük a színes városka főbb látnivalóit; köztük a plébaniatemplomot és a Castello sul Mare elragadó épületét. Igyekszünk majd bejárni a zord erőd által őrzött kikötőt és a pálmafákkal övezett part menti sétányt, a városka hangulatos utcáinak és tereinek egy részét is. Majd hajóra szállunk és felfedezzük az egyedülálló hangulatú és talán egyik legszebb Földközi-tengeri települést, Portofino-t. Színes halászházak, várak, csodás tengerpart vár minket a városkában, mely egyben az európai elit egyik híres találkozóhelye is.

4. nap: Poggio a Caiano - Budapest
Reggeli után hazaindulás. Rövid megálló Poggio a Caiano településen, ahol az egyik legszebb és leghíresebb Medici Villa található. Megnézzük a villa előkelő épületét és sétálunk egyet a Világörökség részét képező épület csodálatos parkjában, majd továbbutazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.




További érintett desztinációk: Olaszország - Ligur - tenger - Liguria » Olaszország - Toszkána és környéke - Firenze és környéke » Olaszország - Toszkána és környéke - Toszkána » Olaszország - Ligur - tenger - Rapallo » Olaszország - Puglia - Portofino

TOSZKÁNA- FIRENZE- LIGÚRIA 2022
fagyizással körítve 4 nap/3 éj
Időpont  
08.04-08.07. 95 900 - már csak félpanzióval foglalható

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban társítással.
Egyágyas felár (társítás nélkül):26 900 Ft/fő
Vacsora felár: 15 900 Ft/fő - a reggelis kapacitásunk elfogyott az út már csak félpanzióval foglalható
Audio guide: 2 000 Ft/fő/tartózkodás
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: 11 EUR /fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)

Kedvezmények: 3.ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):
- Firenze: 10 EUR/fő
- Uffizi képtár magyar nyelvű tárlatvezetéssel (előzetes jelentkezéssel, csak itthonról foglalva lehetséges, helyszinen fizetendő)  55 EUR/fő
- Rapallo-Portofino: 40 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak összesen kb: 15 EUR/fő  
Firenze/Santa Croce templom: kb.
6 EUR/fő 
Firenze/Székesegyház: ingyenes
Firenze/fagyikóstolás: 6 EUR/fő
Poggio di Caiano Medici Villa: ingyenes

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás díját (570 Ft/fő/nap), útlemondási biztosítás díját (2%), a belépőket, az esetleges helyi közlekedési költségeket, az idegenforgalmi és regisztrációs adót, a fakultatív félpanziót és az audio guide költségét.


Hírlevél feliratkozás