Isztambul - a Kelet kapuja...
122900.00Ft/fő, 2F,...
Törökország - Isztambul - Isztambul
Indulás: 2021-10-23
Szállás típusa: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Szobatípus: Kétágyas Szoba, 2 felnőtt
Utazás módja: Repülő
Időtartam: éj
Útazonosító: 377298
Ajánlatkérés

További időpontok
2021-10-23 -tól 3 éj AJÁNLATKÉRÉS
PROGRAM LEÍRÁS

Leírás:

Foglalj most, fizess később! Ha csoportos utunkon szeretnél részt venni, jelentkezz azonnal és elég, ha április 10-ig fizeted be az előleget.

*Kezdd el az idei nyaralás szervezését időben!

Utazás Isztambulba, a világ egyik legrégebbi, Törökország legfejlettebb városába, ahol ízelítőt kaphatunk egy különleges kultúrából. Egy csipetnyi kelet, ahol a modern nagyváros csillogásában minaretek nyúlnak az égbe, müezzin éneke száll a Boszporusz fölé, ahol szédítő forgataggal hatalmas bazársor csábít, különleges ízek, aromás teák, fűszerek illata bódít. Csodás épületei, pezsgő kavalkádja, színei és illatai rendkívüli élményt nyújtanak, állandó impulzust biztosítva érzékszerveinknek.

 

Program:

1. nap - Érkezés Isztambulba, majd transzfer a központi fekvésű szállodánkba. Ismerkedés a környékkel gyalogosan.

Fakultatív programlehetőség magyar idegenvezetővel: zenés dervish előadásÁr: 10 500 Ft/fő

2. nap - Ezen a napon belevetjük magunkat az isztambuli mindennapok forgatagába.

Először ellátogatunk az egykori Konstantinápoly központjába, a Hippodrom térre, majd folytatjuk utunkat a Kék Mecsethez és a Justinianus császár által építtetett Hagia Sophia-hoz, mely kezdetben templomi funkciókat töltött be, majd mecsetként szolgált, ma pedig múzeumként üzemel. Ezután egy rövid sétával elérkezünk az oszmán szultánok fenséges rezidenciájához, a Topkapi Palotához, mely négy gyönyörű udvarral büszkélkedhet, valamint számos kincs és műtárgy maradt fent itt a hajdani uralkodók után. A királyi negyed, ahol egykoron a szultánok, családjaik és nem ritkán az uralkodók háremei éltek, még számos érdekességet tartogat az érdeklődők számára, ilyen a Szent ereklyék kamrája, az ereklyék között megtalálható Dávid király kardja, Keresztelő Szent János keze és koponyájának egy része, valamint Mohamed emlékei is. Ebédidő egyénileg. Végezetül megismerkedünk a helyi fűszerbazárral, ahol mindenféle különlegességgel találkozhatunk, ilyen például a sáfrány, szárított gyümölcsök, magvak és persze a török vendégszeretet legjava.

Fakultatív programlehetőség magyar idegenvezetővel: hajókázás a Boszporuszon vacsorával és hastánc bemutatóval.Ár: 22 900 Ft/fő

3. nap - Szabad program, vagy fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Fakultatív programlehetőség magyar idegenvezetővel: Aranyszarv-öböl kirándulás, ebéddel. A várost kettészelő mély, természetes öböl egykor a Bizánci Birodalom egyik legfontosabb kikötője volt, amelynek bejáratát egy hatalmas lánccal védték a betolakodóktól. Napjainkban az öblöt több híd is átszeli, és mindkét parton látnivalók sokasága várja a turistákat. Elsőként a Pierre Loti hegyről csodálhatjuk meg az öbölre nyíló páratlan kilátást, majd a régi városfalat, a látványos Szulejmán mecsetet és sírhelyet tekintjük meg. Később az egykori Orient expressz végállomását, a Sirkeci pályaudvart is útba ejtjük. Majd a legendás Boszporuszon hajózva ebédelünk, miközben megismerhetjük a város egy másik arcát. Ár: 22 900 Ft/fő (az ár az ebédet tartalmazza)

4. nap - Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel, majd délután transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Isztambul számos látnivalója akár gyalogosan is felfedezhető. Érdemes ellátogatni a Taksim térre, és az onnan nyíló Istiklal sugárútra, amely a város szórakozó negyedének központjaként, tele van hangulatos éttermekkel, kávézókkal, szuvenír boltokkal, üzletekkel, emellett a nosztalgikus piros villamos és a Köztársasági Emlékmű is itt található. A Taksim tér metróval könnyen megközelíthető.

Fakultatív programlehetőség magyar idegenvezetővel:Felkeressük az ékes Dolmabache Palotát, megtekintjük annak legérdekesebb részét, a férfiaknak fenntartott körletet (Selamlik). A palota a 19.században épült és az Oszmán Birodalom adminisztratív központjaként működött. Ezután továbbutazunk Isztambul ázsiai oldalára a Boszporusz hídon át, fel a Camlica hegyre, amely a város legmagasabb pontjaként lenyűgöző panorámát nyújt. Visszatérünk az európai oldalra, ahol egyenesen a Taksim térre vezet az utunk, ahol szabadidő biztosított.Ár: 17 800 Ft/fő

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A minimumlétszám az utazáson 20 fő, a fakultatív programokon 12 fő.

 

Ellátás:

Reggelit tartalmaz, vacsora a hotelben fakultatív módon előre befizethető.
További érintett desztinációk: Törökország - Isztambul - Isztambul


Az ár tartalmazza:

  • a repülőjegyet közvetlen menetrend szerinti járattal Isztambulba,
  • a szállást 3 éjre 4* szállodában kétágyas elhelyezéssel,
  • a reggelis ellátást,
  • egy egész napos városnézést,
  • a program szerinti belépőket és a magyar nyelvű idegenvezetőt az út során.

Az ár nem tartalmazza:

  • a repülőtéri illetéket,
  • a fakultatív vacsorát,
  • a fakultatív kirándulásokat,
  • a javasolt borravalót (10 Eur/fő).

Hírlevél feliratkozás